Dameslingerie

Vrouwenlingerie gaat duizenden jaren terug. De oude Egyptenaren drenkten hun vrouwenondergoed in melk om de huid van hun lichaam dicht te trekken. De vrouwen van Rome daarentegen droegen een lendendoek onder hun rokken. In de 18e eeuw kreeg de lingerie in Europa bekendheid toen zij het schaarse ondergoed dat door mannen werd gedragen, verving.

De tailleband van een beha

De geschiedenis van de moderne beha vertoont gelijkenissen met de geschiedenis van de beha door de inspanningen van de Britse vrouwen in de richting van het modernisme. In de 19e eeuw vond de modieuze Mary Phelps de moderne beha uit

De bh ontwikkelde zich vanuit zijn bescheiden oorsprong te midden van katoenen vesten, zakken en korsetten met ritssluiting. Nylonvezel werd geïntroduceerd, ter vervanging van de katoenvezel, en de eerste “beha’s” werden ermee ontworpen en vervaardigd. De beha biedt stevige steun aan de borst en wordt vervaardigd als een eenvoudig onderkleed, dat de voorloper is van de moderne gerokte beha, met splitjes in de neusringen en een open rug.

De beha is een structuur die is ontworpen om steun en comfort te bieden aan de borst, en wordt als een afzonderlijk artikel vervaardigd en gedragen onder westerse (nik sham) jurken. In het Oosten wordt de bh onder normale kleding gedragen, zoals rokken. In de VS worden bh’s gedragen onder bovenkleding zoals jeans, truien en blouses.

Er zijn verschillende soorten bh’s op de markt; sommige worden hieronder beschreven.

– Ondersteunende beha’s. Deze worden aanbevolen voor vrouwen met borsten met een hoge dichtheid en een kleine tot middelgrote omvang. De beha, die onder kleding wordt gedragen, biedt extra steun aan de buste terwijl het grootste deel van de borst wordt verborgen.

– Enhance beha’s. Ze versterken de natuurlijke rondingen van de borst, waardoor de ronde cupvormen worden versterkt. De cups van deze bh’s zijn ontworpen om de symmetrische verschijning van een zandloper te creëren.

– Strapless beha’s. Stilistisch gezien zijn ze het minst vrouwelijk onder de bh’s. Ze vestigen minder de aandacht op het gezicht. Bovendien hebben ze sleutelgatopeningen om de sexiness over te brengen.

Van de jaren 1950 tot heden

Beha’s zijn een integrerend deel van ons leven. Ze maken deel uit van onze dagelijkse kleding. Van slipjes tot g-strings, we verlaten onze huizen niet graag zonder een beha te dragen. Niet alleen je borsten, maar je hele lichaam dat een beha draagt, wordt ondersteund door een sterke en elastische stof. Er zijn veel technologische en design verbeteringen gemaakt om ons te voorzien van geweldige bh’s op comfortabele knooppunten.

Vrouwen geven de voorkeur aan beha’s met metalen knopjes en fijne naden

– Borststeunen. Ze worden door bestendigen gedragen om van uitgezakte borsten af te komen. Ze hebben een beha met flexibele en geribbelde cups om de borst stevig te ondersteunen.

– Sport beha’s. Zij zijn speciaal ontworpen om de borsten tijdens het sporten te ondersteunen.

– Borstvoedingsbeha’s. Zij worden door nieuwe moeders gedragen om na de bevalling hun voedingshouding te veranderen. Serie’s op de markt tonen schaars geklede verpleegsters en zelfs danseressen in smoking parades die veraf staan van de borstvoedingsbeha’s waarmee zij getooid zijn.

Hoewel bh’s worden gedragen om de borsten te bedekken en het gezicht te verfraaien, is het de trouwe kleding van de vrouw die de titel van sexy kledingstuk voor iedereen in de hoek gedreven heeft.